Wim Maljaars: vier verhaaltjes - vervolg 1

terug naar vier verhaaltjes: vier verhaaltjes
terug naar de hoofdpagina (also for music links):
http://www.geocities.com/uva800196/ of
http://members.chello.nl/w.maljaars/
naar vervolg 2: vervolg 2

vervolg 1...natuurlijk eerst het begin lezen!!

Robert Rehm was er in zn studententijd al van overtuigd dat in vele psychologische experimenten de onderzoeker vindt wat hij er van tevoren ingelegd heeft, dat de blik van de wetenschapper het resultaat bepaalt.
Een van de weinige psychologische experimenten die volkomen logisch in elkaar zitten, staat in Roberts scriptie. Het is n studie naar meesterschap. Met hetzelfde materiaal als waar je go mee speelt, kun je vijf op n rij spelen. Ook daarvan bestaan partijen en stellingen. Robert liet gospelers met n amateurdangraad en gospelers zonder, naar dezelfde gostellingen kijken en onderzocht of danspelers die stellingen eerder konden reproduceren. Als controle gebruikte hij vijf op n rij stellingen. Er bleek dat gospelers met n graad die stellingen eerder wisten en dat t voor vijf op n rij niet uitmaakte.
in de inleiding schrijft Robert over de astronomische getallen die het aantal mogelijke gopartijen benaderen. Ik herinner mij dat hij schreef dat het aantal mogelijke gopartijen groter is dan het aantal atomen in het melkwegstelsel. Een benadering ervan is 361!, maar het aantal mogelijke partijen is groter omdat er ook stenen geslagen kunnen worden.
Tja, misschien komt er nog wel eens de wiskundige psychologie.

09-02-04

18-02-04

Logboek

Vrijdag was het de dertiende, mij maakt het niet uit, ik geloof nergens in, maar ik dacht dat t geloof erin door de film was ontstaan, dat vind ik wel leuk.
Ik was t eigenlijk alweer vergeten toen ik smiddags over de markt liep. Een oudere jongere sprak mij aan. Op luide toon vroeg hij, Meneer doet u aan bijgeloof? Ik was blij verrast, die luide toon, het enthousiasme, dus ik antwoordde even luid,Nee-ee, ik doe niet aan geloof laat staan aan bijgeloof! Dus u gelooft niet in vrijdag de dertiende? Ik weer, Nee-ee, maar rampen kunnen er altijd gebeuren. Hij, Maar dat hopen we niet he? Nee dat hopen we niet! Enkele tientallen mensen hadden ons gehoord, ik zag een koopman erom lachen. Zo zie je maar, ik ben niet de enige die op de markt af en toe wat schreeuwt.
Wat ik t leukst vind is als eerste pasen op 1 april valt, dan kun je schreeuwen, De heer is waarlijk opgestaan! 1 April! Op goede vrijdag is eigenlijk al weer wat harder, Jezus stierf aan het kruis! ! April! Dit jaar weer geen feestelijkheden op 1 april, volgend jaar beter?

Heb nu bijna 10 dagen niets geschreven, ik heb eigenlijk geen zin om te schrijven over alledaagse dingen, of mn humeur wel goed is en of ik boodschappen heb gedaan of opgeruimd. Ik denk ook niet dat ik n veelschrijver ben, ik schrijf alleen in periodes. En ik wil alleen maar originele gedachten opschrijven. Eigenlijk wil ik wel n heel lange roman schrijven en heel mooi, maar ik denk dat het nooit meer wordt dan n kort verhaal of wat gedichtjes.
Wel, zou t leuk vinden als deze site n soort open podium met discussie werd, naja als dat al gaat lukken, heeft het natuurlijk tijd nodig, maar nu kan ik gevonden worden op allerlei zoekmachines en dat is vanaf vrijdag de dertiende, misschien vinden sommigen dat wel n teken aan de wand, wel ik ben n ongeduldig type.
Zit af en toe te denken dat ik moest bezuinigen, het best was als ik minder ging roken en geen wodka of kruidenbitter meer kocht, andere dingen gaan me niet lukken. Wel, ik ken iemand die alle reclamefolders leest en dan naar vier of vijf supermarkten fietst en dan al die anbiedingen koopt. Hij zegt dat dat veel oplevert, maar ik geloof dat hij er wel een dagtaak aan heeft. Ik vind het maar tragisch, dagenlang investeren om honderd keer een dubbeltje te sparen. Op n manier heb ik mn trots, als iets 1 euro kost of een half uur, doe ik niet aan sparen, bijvoorbeeld als ik de keus heb tussen wandelen of de tram nemen, of naar een supermarkt wat verderop te gaan, waar ik dan weer de weg niet weet en alles moet zoeken, en ik kijk op vrijwel alle etiketten wat er precies inzit, dan heb ik mn trots, ik wil toch wel 7 euro per uur verdienen voordat ik t ga doen. Geld is ook zon vreemd iets, als je t hebt kun je t uitgeven, dan heb je t weer niet, maar je hebt wat gekocht, en als je niks hebt kun je niks kopen, maar gelukkig kan ik er goed mee omgaan en kom ik aan t eind van de maand bijna altijd precies uit. Maar ja, de shag gaat 80 cent omhoog, de trein wordt duurder, de strippenkaart ook al. Dus ik moet bij alles dat ik uitgeef toch wel bedenken of ik t geld ervoor heb, en dat vind ik niet leuk.
Wel, ik vind dat ik tevreden moet zijn met n uitkering en dan mn ideeen en muziek zo veel mogelijk moet verspreiden, dat ik nooit rijk zal zijn en nooit op vakantie ga, naja soms denk ik wel eens dat n song van mij door iemand opgepikt wordt en dat ik wat royalties ondanks alles krijg. Soms droom ik dat een van mijn helden iets van mij zo goed vindt, dat hij er iets mee doet of mij ervoor uitnodigt ofzo,..., t zullen wel altijd dromen blijven.

18-02-04


08-03-04

Theorie

Een psychose is eigenlijk een soort nachtmerrie bij daglicht. De dingen die in dromen kunen gebeuren, gebeuren in t echt ook, dat denk je tenminste. Een psychose kan wel leuk zijn, maar meestal is t dat niet.
Vaak word je als je alleen maar druk en vrolijk bent als manisch beschouwd, tot zover gaat het meestal wel, maar er komt al gauw grotenwaanzin bij en dan paranoia. De paranoia kan heel erg zijn en vaak leidt dat tot zelfdestructieve gedachten of suicidale dingen en zo. Dat wordt allemaal zo erg dat je meestal via de politie in n inrichting belandt, dat wil zeggen als je je vreemd en opvallend gaat gedragen, of als je zelfmoordpoging mislukt is dus.
In vrijwel alle gevallen krijg je de speciale ervaring van verdovende medicijnen en als je mazzel hebt en niet als agressief wordt ingeschat, mag je op de afdeling blijven, op n afdeling is t eigenlijk altijd druk, het lijkt of alle inrichtingen eigenlijk bedoeld waren voor minder patienten dan er in de praktijk zitten, zal wel door bezuinigingen komen. Of je komt eerst n tijdje in n isoleer, wat ook vaker gebeurt naarmate er meer bezuinigd wordt, maar waarover steeds meer discussie ontstaat en wat bijv in duitsland maar nauwelijks gebeurt. Altijd als je ruzie krijgt over je behandeling kun je vragen naar de patientenvertrouwenspersoon, ook in een isoleercel.
Op de afdeling moet je mazzel hebben, soms heb je aan niemand aanspraak, soms zijn er wel vijf waar je t redelijk goed mee kunt vinden. Praten over van alles is het beste volgens mij.
Wel, vaak is t beleid van de psychiater erop gericht opnames te voorkomen, het feit dat n inrichting n behoorlijke drempel is voor sociale kontakten, dat je helemaal uit je gewone leventje gerukt wordt,...,hoe dit te voorkomen, wordt als je weer buiten bent, besproken, als het goed is, (!), en meestal wordt t dan de vraag hoe n volgende psychose te voorkomen.
Eigenlijk altijd wordt er dan geprobeerd een signaleringsplan op te stellen, dat is proberen de voortekenen te onderkennen en af te spreken bij welke verschijnselen ingegrepen gaat worden, misschien wat meer medicijnen, misschien voor twee dagen n crisisbed, of n vrijwillige opname, misschien komen ook andere dingen voor, zoals minder koffie en alcohol drinken, of wiet blowen, gaan hardlopen of opruimen, in elk geval eraan voorafgaand is het dan zaak af te spreken wanneer. Zo ver, zo goed. Ook zover het negatieve signalen zijn, zoals apathie, suicidale neigingen, paranoiagevoel, niet eten, vlucht in drugs of onverklaarbare woedeaanvallen of weet ik veel.
Maar dan, het vrolijke en het drukke dat vooraf gaat aan de grootheidswanen wordt meestal gezien als een symptoom. En dan krijg je de paradoxale situatie, dat iets dat eigenlijk je doel in je leven is, aktie, wat doen, gezien wordt als reden om in te grijpen. Ikzelf kan met mijn meer dan vijfentwintig opnames natuurlijk niet gelden als voorbeeld voor mijn stelling, dat je dat niet moet laten gebeuren. Ik was het er nooit mee eens dat als ik wat aan het doen was, eindelijk, als symptoom van n soort ziekte te zien. Als ik dan al bang was geweest, had ik ook eker veel minder gedaan in mn leven, en wat ik ook gedaan heb, zolang ik niet psychotisch was zeer zeker, ik ben er trots op, en vind dat t t belangrijkste was dat ik tot dan toe gedaan had, zoals songs opnemen of n ingezonden brief schrijven.
Wel, dus ik heb nooit laten gebeuren dat n goed humeurvan mij, wat al zelden was, te laten gelden als symptoom van n naderende manie, en ik denk dat dat voor iedereen zo zou moeten zijn. Het lijkt mij logisch dat dat wel laten gebeuren de weg is naar een apathisch leven. Dus hoe bang je ook bent voor je psychoses, laat je niet beroven van je goede buien.
Het is ook het thema van mijn favoriete popsong aller tijden: Siouxsie and the Banshees, Obsession: They say that even my mission is only my obsession.

08-03-04


14-03-04

Eerst nog twee berichtjes; van Groenlinks kreeg ik n mailtje terug waarin iemand in elk geval mijn naam getypt had, maar wat r verder nogal standaard uitzag, mijn kritiek op integratie was door de kamerleden gelezen en ze zouden de kwestie aan de orde stellen,..., wel, misschien wordt dat dan wel de Maljaarsmotie,...
Toen ik Gerhard Hormann emailde dat ik n site heb kreg ik n positieve reaktie terug. Blijkbaar is hij niet kwaad en wil hij af en toe best kontakt ondanks mijn paranoia akties, die hem vast wel geraakt hebben,..., wel, Gerhard is altijd erg druk, maar bij gelegenheid zal ik hem ernaar vragen. Ik denk dat hij erg tolerant is. Eigenlijk zou ik willen dat zn vijfde thriller er al was, ik heb zin in n goed spannend boek.


Gister kwam ik tot mn verrassing buurtgenoot Arnold Spauwen tegen, die had ik al lang niet meer gezien. Ook hij was verheugd. Meteen had hij twee voorpublicaties voor mij en n vriendin, en hij vertelde honderduit, over de boekenweek, het boekenweekgeschenk, waarmee je ook bijna gratis een dagje mee kunt treinen, dat er bij verschillende boekhandels tien exemplaren waren besteld en nu al waren verkocht terwijl het nog geen enkele aandacht in de media had gekregen. Ik wilde de eerste regel lezen, maar Arnold vond dat ik eerst de achterflap moest lezen, ernaast stond n foto van de omslag, een jongen met appelwangetjes en lang donker krullend haar, waarvan ik zou zeggen dat t n 18e eeuws schilderij was. Ik las:
De Jongensjongen
Arnold Spauwen
Vaak wordt er over de liefde geschreven. Zelden, eigenlijk nooit, over de liefde als in dit boek. Ongekend eerlijk en open vertelt Spauwen over de liefde tussen een homo en een heterojongen. De laatste, in zijn jeugd door zijn broer en een ouderling - tevens huisvriend van de familie - sexueel misbruikt, heeft psychische problemen en blijkt verslaafd aan drugs en alcohol, met alle gevolgen van dien. Spauwen beschrijft de moeizame weg in de hulpverlening, het geluk, de sex, het mysterieuze verdwijnen van tientjes, de zelfmoord, de familie, de leugens, de begrafenis, de woede, zijn houding tot de katholieke kerk, het schrijnende verdriet en het rouwproces. Dit alles doordrenkt van liefde en genegenheid.
Ik zei schertsend dat ik maar hoopte dat het hem in het echt beter was vergaan dan de persoon in het boek en daarna las ik de eerste zin: Dood zijn is fijn. Ik moest lachen, ik zei hem dat t n prachtige zin was en dat er wel ironie in zat en Arnold antwoordde dat veel mensen die die eerste zin lezen er meteen al niks van willen weten. Oh ja en t rijmt nog ook, bracht ik lachend uit. Ik las ook de tweede zin: Je hoeft nu geen rekening meer met mij te houden, niet meer te zeggen wat hebben wij samen toch een fijne tijd, wat een pret voor tien of hoe goed wij het toch altijd maar wisten te hebben, saampjes. En zei dat ik t prachtig vond en dat ik t maandag zou kopen. Arnold zei dat zn eerste boek misschien meer wat was voor mij, maar ik zei dat ik ze niet allebei kon kopen en dat ik dit boek wilde lezen. Thuis las ik meteen verder in de voorpublicatie, hoewel je al weet wat er is gebeurd, is dit toch n spannend boek, wel moet je je goed konsentreren, want Arnold Spauwen heeft wel n beetje de neiging van de hak op de tak te springen. Maar zn gedachten zijn helder als je precies leest en soms barstte ik in lachen uit, ik denk dat dat ook zijn bedoeling was,..., wel ik vroeg hem of hij t leuk zou vinden n recensie op mijn site, ja dus en die beloofde ik, ik denk dat ik over n dag of tien wel iets over De Jongensjongen heb geschreven, als t tenminste niet al te lang duurt het te bestellen. (Ha fijn! Een goed boek!)


Op de radio hoorde ik n interview met Rogi Wieg, auteur van Kameraad scheermes, het verslag van n major depression en hoe hij daar van genezen zou zijn. Voor n groot gedeelte ging dit interview over zn gevangeniservaring en de gedichten die daarover gaan. Ik dacht ik zoek eens wat over hem op op internet, en daar vond ik de uitspraak dat elke zelfmoordpoging een schreeuw om aandacht is, in elk geval zegt, dit leven zoals het nu is, wil ik niet meer. Hoogstmerkwaardige kombinatie, met t tweede ben ik t eens, met t eerste niet, en t een volgt al helemaal niet uit het ander. Als ik verder was gekomen op weg naar n zelfmoordpoging, had ik beslist niet verder willen leven, en t ergst van alles zou nog wel zijn verder leven, terwijl iedereen weet dat je n zelfmoordpoging hebt gedaan en dat dan mn moeder in t ziekenhuis waar ik uit mn coma ontwaakte aan mn bed zou staan met de vraag waarom? waarom nu toch? Dus ik denk niet dat als t zo ver gekomen was mijn zelfmoordpoging n schreeuw om aandacht zou zijn geweest. (Ik denk overigens ook niet dat ik t overlkeefd zou hebben.)
Ook Karin Spaink schrijft dit, zover ik t begrijp, zij schreef ergens, dat er soms maandenlange voorbereidingen aan n zelfmoord vooraf gingen en dat bepaald niet alle zelfmoorden n impulsieve reaktie zijn.
En Luitsen Koetsier schreef over zelfmoord als uiting van protest in Recht op een gaaf leven en voegde de daad bij t woord, toen de wet BOPZ, bijzondere opnames psychiatrische ziekenhuizen, precies in werking trad, waar hij bijna als enige iets van begreep en waar hij tegenstander van was. En dat terwijl ik zou denken dat hij gemakkelijk wat aandacht had kunnen vragen aan zn vader, n pastor, als ik denk aan hoe zn vader onder zn daad geleden heeft, maar misschien lag dat wat moeilijk?
Ook bij de zelfmoorden van sommige nederlandse schrijvers toen de nazis binnenvielen, of toen de wederopbouw moest beginnen, van Klaus Mann en Hans Fallada, denk ik niet dat je kunt zeggen dat dat n daad was die eigenlijk een schreeuw om aandacht was. Ook dit lijken me allemaal voorbeelden hoe je zelfmoordpogingen kunt rekenen als kritiek op de bestaande orde. En het feit dat onder rechtse regeringen anderhalf maal zo veel zelfmoord voorkomt dan onder linkse, in de westerse wereld.
Wel, ik kwam ook ergens tegen dat Rogi Wieg s psychiater, Bram Bakker, beweert dat zijn behandeling had geholpen. En dat dat n taboe onder psychiaters betreft, namelijk dat van tegenoverdracht. Het kwam erop neer dat hij Rogi urenlang de huid vol gescholden had met dat hij zn talenten vergooide en dat hij zich niet aan moest stellen en dat hij zoveel talenten had en dat hij eigenlijk belachelijk was met zn negatieve gedachten. Tja, er was toch niets te verliezen geweest, dus Bakker had dat maar eens geprobeerd en zie daar, een wonder. En overal geven deze twee nu lezingen nav het boek dat al autobiografisch is voor grote gedeelten. Ik denk dat Bram Bakker niet had mogen zeggen dat hij Rogi als patient had, dat hij ook niet had mogen vertellen wat hij als behandelmethode had gebruikt, of geanonimiseerd in n eigen boek, en dat hij t al helemaal niet als een wonder mag zien dat t werkte en ook niet mag aanprijzen, dat taboe. Want t kan wel zijn dat Rogi Wieg s zelfmoordpogingen elke keer n schreeuw om aandacht waren, en al is het negatieve aandacht. Lang niet elke ker is dat zo en als er n zielig hoopje mens bij de psychiater aankomt dat wel wil stoppen met alles, al dat soort verwijten gaan maken, leidt dan natuurlijk wel tot de dood van die patient, patiente.
In t interview sprak Rogi nog dat hij gemakkelijk n leerstoel in de cognitieve psychologie zou kunnen bekleden. Dat hij uren kon praten over hersenprocessen en wel twintig uur theorie erover had. Daar geloof ik helemaal niets van. Over hersenstructuren kun je jarenlang zwammen zonder dat je er iets wijzer van wordt, en van cognitieve psychologie weet hij niets blijkens zijn opvattingen over zelfmoord, wat al genoeg zegt over zijn diepgang en meer dan voldoende reden is hem nooit enige leerstoel in wat dan ook te geven. En dan het feit dat hij genezen zou zijn. Ik denk dat zijn genezing neerkomt op het ondergaan in de sekte die Bram Bakker heet, allemaal arrogantie, allemaal pseudowetenschap, eigenlijk allemaal bedrog. Ik denk dat Rogi nog steeds dezelfde egocentrische verwaande slaphannes is als hij altijd al was, alleen zit hij nou bij die enge sekte. En in n sekte zegt iedereen altijd dat hij of zij gelukkig is.

14-03-04


16-03-04

De eerste muziek is nu te downloaden!!!! Het is ongeveer 10 minuten en er werd al naar verwezen in het gesprek met Karin Spaink. Langere stukken volgen waarschijnlijk komende dinsdag, dat is de 23 maart,... :)

Nog n recept.Laatst kocht ik voor t eerst kerrie, daarvoor gebruikte ik alleen sommige kruiden uit n kerriemengsel zoals kurkuma en ketoembar,..., in de alternatieve winkel hadden ze keus uit engelse of indiase melange, ik koos de engelse, in de alternatieve winkel zijn volgens mij de kruiden n stuk goedkoper, maar je krijgt er dan geen strooibusje bij.
Wel, fruit wat uien en knoflook, strooi er flink wat witte peper en zout over, snij tofu, of tahoe zoals ze in china zeggen, in dobbelsteentjes, bak die ongeveer vier minuten bij de uien, maar eerst bestrooien met een flinke laag kerrie, doe er daarna wat fijngesneden groente door, nog wat zout, laat bijna gaar worden, doe er een blikje erwtjes door, of twee als je n heel pak tofu hebt genomen, waarover je weer een flinke wolk kerrie strooit, breng aan de kook en klaar. Je kunt er rijst of brood bij serveren, maar ook zo is t lekker. En voedzaam ook wel, denk ik.

16-03-04


17-03-04

De eerste reaktie voor het gastenboek is binnen!

Gastenboek

Interessante site. Ik wou dat er meer mensen waren die zouden schrijven over dingen die er echt toe doen en dat ook op het internet zouden zetten.

Kidb


En alweer een recept. Veel uien en knoflook, minstens n half bolletje, met veel witte peper en wat zout fruiten, n rode paprika, evt wat prei erbij of champignons; in n soeppan ondertussen n blik witte bonen in tomatensaus en n half blikje tomaten, en ook n half blikje water , ik bedoel met n half blik een halve liter eigenlijk, en een blokje groentebouillon opwarmen. Veel cayennepeper en nog meer oregano! Het mengsel uit de koekepan als t gaar is toevoegen, even laten koken.
Een van de eerste recepten die ik leerde, ik mocht meekijken in de keuken van een uiterst gastvriendelijke Turkse familie in Duitsland. In het oorspronkelijke recept komen er gehaktballetjes door, later verving ik dat door kaas, maar veganistisch gaat ook prima!
Ooit zei n vriend mij, dat jij kookt met witte bonen in tomatensaus, daaraan kun je zien dat je niet in dienst geweest bent, hij was wel in dienst geweest en verduidelijkte, zo vaak als je t daar krijgt, dan leer je dat wel af, maar ook hij vond deze soep elke keer weer lekker, hij smaakt ook elke keer weer anders!20-03-04

Tja bij het volgende stukje ga ik ervan uit dat je de eerste regels van Nieuw Amsterdams Team (NAT) al hebt gehoord. De eerste regel is namelijk van Andre van Duin en is tamelijk berucht: Willempie is een gek geval, Willempie hoor je overal!!! Het schijnt dat het over zwakzinnigen gaat, ik geloof dat niemand dat ontkent. Hoewel het lied uitkwam voordat ik de eerste keer psychotisch was, voelde ik me met hen wel verwant. Ik ben dan wel goed in het invullen van IQtesten, maar verder ben ik ook wel behoorlijk zwakzinnig, dat dacht ik toen in elk geval.En schreeuwen wilde ik ook wel, maar dat durfde ik toen nog niet. Dus ik vond t prachtig, dit lied over zwakzinnigen en dan ook nog met mijn naam!
Maar niet iedereen was gecharmeerd van Andre s lied, ik heb gehoord dat vrijwel alle zwakzinnigen zelf het prachtig vonden dat er eindelijk eens een lied over hen ging. Ook ik denk dat het sympathiek is, om over een schreeuwende overlast veroorzakende zenuwepatient te zeggen, Willempie is n gek geval, Willempie hoor je overal!!!! Je hoort hem, je kunt naar hem luisteren dus!
Maar familieleden en anderen uit hun omgeving dachten dat dit prachtige lied zwakzinnigen belachelijk maakte, dat het denigrerend was. Er is nog aardig wat over te doen geweest, ik dacht dat de NCRV het het eerst verboden had, er ontstond n hele discussie. Ik heb t al n hele tijd niet meer gehoord op de radio.
Wel, misschien wil iemand t wel aan Andre van Duin vertellen, dat ik hem dit kompliment maak.
En zelf denk ik erover mn oude hit Wir fordern Laerm! Wir fordern Laerm! Wir fordern Laerm! te vertalen: Wij eisen herrie! Wij eisen herrie! Wij eisen herrie!


Een jaar of tien geleden zag ik n documentaire over Oliver Hardy. Hij was alleen achtergebleven na de dood van Stan Laurel en het leek wel of hij altijd in zijn schaduw had gestaan. Maar zonder de Dikke geen Dunne. En ook Oliver Hardy was een groot komiek.
Een egyptische sociologieprofessor zei, dat wat Stan en Ollie voor de westerse beschaving betekend hebben is onbeschrijfelijk. Kijk iedereen ter wereld begrijpt het als er een taart in t gezicht van iemand gesmeten wordt!
Nu zat Ollie maar treurig voor zich uit te staren in n treurige flat in n treurige wijk van n treurige voorstad van n treurige miljoenenstad, ik meen Chicago, allemaal grauw, allemaal dezelfde flatjes van grauw beton. Ollie vertelde dat hij veel terugdacht aan die goeie tijd en dat nu niemand helemaal niemand nog in hem geinteresseerd was. Hij was simpelweg vergeten, vergeten door iedereen. Alleen zijn zus zag hij af en toe. En daar zat hij dan, de levende legende in zijn treurige tweekamerflatje, dat van onder tot boven, aan alle muren en op alle kasten, vol was met foto s, veel foto s, onderscheidingen, attributen en vooral dus veel foto s, allemaal uit die vergeten tijd.

20-03-04


22-03-04

Ongeveer drie jaar geleden las ik in de krant n goed bericht voor junkfoodjunks. In tomatenketchup blijven de vitaminen uit de tomaten gespaard. Dus dat wordt geen patatje oorlog, maar n patatje ketchup of speciaal, om moeder gerust te stellen: wel groente gegeten vandaag!
Overigens heb ik gehoord dat ketchup tegen de etiquette is, dat fatsoenlijke mensen tomatenpuree eten, dus als je ketchup eet, ben je ook shockerend! (Of: hoe langzaam de tijden toch beter worden!)

Twee weken geleden hoorde ik n goed berichtje voor dierenliefhebbers. De melk van koeien in de wei is namelijk gezonder dan die van koeien uit n stal, omdat er een enzym dat kanker tegengaat in melk van loslopende koeien. Goed werk van de Landbouwuniversiteit Wageningen, als dit algemeen bekend wordt, wordt er vast veel meer waarde gehecht aan scharrelmelk, goed nieuws dus voor dierenliefhebbers!

22-03-04


24-03-04

Ik schreef een tekst naar aanleiding van de column van Karin Spaink van gisteren: De problemen die zich voordoen tussen de verschillende groepen in deze multiculturele maatschappij zijn groot, vooroordelen vieren hoogtij!
Het lijkt mij dat Karin s betoog een pleidooi is om ontmoetingsplaatsen te creeeren, de ouderwetse buurthuizen of sportclubs zouden ook kunnen dienen voor culturele uitwisseling.
Ik denk dat in dit opzicht het gisteren gepresenteerde integratieplan van groenlinks, integrerendooremanciperen wel n stuk beter geluid laat horen dan alle andere politieke partijen. Maar ik vind dat het niet ver genoeg gaat, nog steeds is er sprake van verplichte inburgering in plaats van iedereen de keuze te laten, ik schreef maar weer aan de tweede kamer fractie, ook dat ik het traditionele buurthuis mis in het betoog, dat ook zou voorkomen dat jongeren zogenaamde hangjongeren worden of dat vrouwen nergens naar toe kunnen en dus maar stil thuis zitten, en natuurlijk buurthuizen, sociaal werk, werkt tegen criminaliteit! Alle reden dus het buurthuis in ere te herstellen!
Bovendien ik vind dat er sterker de nadruk op mag worden gelegd dat ook 'wij'iets van 'hun'kunnen leren, waar vind je dat jongens in de keuken staan om voor een moeder iets te koken? Of op marokkaanse wijze wijn drinken: met je vrienden een klein glaasje laten rondgaan, in een teug leegdrinken en doorgeven, gezellig dronken worden! Ik zou ook best graag op n raiachtige manier willen kunnen zingen en vroeger speelde ik op marokkaanse trommels, een heel apart geluid zit daarin!
Misschien moesten we een dag afspreken voor de maljaarsmotie, dat integratie van twee kanten moet komen en dat we dat openlijk tonen dor allemaal ons haar met henna rood te verven?
Achteraf gezien lijkt het wel door de telegraafjournalistiek, dan Bolkestein en Fortuijn te komen dat er zoveel racisme opduikt overal. Ik was blij dat Bundesinnenminister Otto Schily vaak opriep dat nazi s bestreden moeten worden, ik denk dat dat overigens het beste gaat door de gewone voorlichting te geven en vooral te benadrukken dat mensen bijna alles gemeenschappelijk hebben, en dat iedereen voor zich moet uitvinden hoe hij of zij met deze wegwerpmaatschappij omgaat en voor welke idealen er gevochten gaat worden!

Er staan nu ook twee links op de homepage naar Peter Lehmann. De eerste het Selbsthilfe-Portal, bevat wel honderd duitse essays en toespraken over van alles dat met psychiatrie te maken heeft, gezien vanuit een sociale hoek, in nederland wordt dat sociale theorie genoemd, in duitsland antipsychiatrie.
Het zijn praktische zaken, of er met psychiaters samengewerkt moet worden of psychiatrie in zn geheel af te wijzen is, over geneesmiddelen en bijwerkingen, de kontroverses die dat oplevert tussen voorstanders en tegenstanders, de noodzaak dat artsen in elk geval de juiste voorlichting geven, en dat alles met in het achterhoofd dat maatschappelijke misstanden leiden tot psychiatrische problematiek. Dat vrouwen meer medicijnen slikken vanwege de gevolgen van de patriarchale samenleving. Dat sociale problemen leiden tot het voorschrijven van ritalin voor kinderen die geen keus hebben, dat een tabletje de simpelste oplossing is voor de omgeving. Ook las ik het schokkende bericht dat sinds de jaren 50 door de invoering van psychofarmaca, epidimiologisch was aangetoond, dat daardoor de zelfmoordcijfers omhoog gingen. Ook Peter schrijft in n stukje autobiografie dat hij de keus had als n zombie onder medicijnen te leven of zelfmoord te plegen. Hij stopte met medicijnen. En vecht nu in allerlei instituties om het lot van psychiatrische patienten te verbeteren!
Het schijnt bovendien dat mensen die psychotisch waren, niet zo vaak nog n keer psychotisch worden, als ze de problemen aanpakken: n psychose wijst je erop dat je je leven anders moet inrichten! En in n psychose hebben de beelden betekenis, daarover moet je nadenken. Dat is heel iets anders dan zo maar een tabletje of wat vaak gebeurt, vijf verschillende tabletjes, voor te schrijven.

Ik vind dat reclame maken voor ideele organisaties mag, dus: Peter Lehmann Antipsychiatrieverlag und Versandbuchhandel: Hier finden Sie, was Ihnen andernorts vorenthalten wird: Publikationen und Organisationen, die an den Interessen Psychiatriebetroffener, kritischer Angehoeriger und Profis orientiert sind. Wat wil zeggen bij deze uitgeverij vind je wat je nergens vindt, publikaties en organisaties, die zich richten op de interesses van psychiatrische patienten, beter gezegd clienten, kritische betrokkenen en professionals.
En dat is waar! Bovendien, wat je zoekt, vind je hier en goed geordend, je kunt van elk boek de inhoudsopgave bekijken, dus je weet precies wat je krijgt, als je iets bestelt!

Peter werkt ook voor het wegloophuis berlijn, en in de publikatie daarover las ik dat dat wel twintig medewerkers heeft, die dag en nacht aanspreekbaar zijn, dat een safe waar de medicijnen opgeborgen werden voor het geval dat, en dat uitgerekend de vraag naar een wandeling in de groene omgeving met begeleiding, het meest gevraagd werd!

24-03-04


25-03-04

Het gaat mis met de wereld, dat weet iedereen. Sommige dingen die anders moeten zijn overduidelijk, bijvoorbeeld dat tijdelijke energiebronnen gebruikt moeten worden om duurzame energieleveranciers te bouwen. Of dat de honger de wereld uit zou zijn als het verboden was vlees te eten en dat er dan ook niet zo veel tropisch oerwoud gekapt zou worden om veevoer te verbouwen. Dat het verboden moet worden stoffen in het milieu te brengen die niet afbreekbaar zijn, niet alleen vele chemische bedrijven, maar ook vele pharmaceutische concerns die chemische verbindingen niet meer mogen maken.
En er is een bewustzijnsverandering nodig. Overal zie je ontwikkelingswerkers bezig de bijbel te verspreiden, ook dat moet verboden worden en in plaats daarvan zou iedere wereldburger drie andere boeken moeten krijgen: Krieg den Krieg van Ernst Fried, n fotoboekje over de verschrikkingen van de eerste wereldoorlog; Masse und Macht van Elias Canetti om te zien hoe veel er mogelijk is, hoeveel verschillende culturen er bestaan; en een spellenencyclopedie, om definitief af te rekenen met oorlogszucht en dat je toch van alles kunt doen, op allerlei andere manieren ook kunt winnen! En om te benadrukken, dat van alle dingen die je kunt doen, spelen het leukst is, minstens dat je alle dingen die je doet, spelenderwijs moet benaderen.

Ik hou van zuur en ik haat suiker, vooral als het ergens inzit waar het niet in hoort! Waarom doen fabrikanten toch overal suiker door, terwijl iedereen weet dat het slecht is. Slecht voor je tanden, slecht voor je alvleesklier en slecht voor je vitamine B, dat wordt afgebroken door suiker. Het lijkt wel een komplot, omdat je zoveel suiker eet of drinkt, heb je meer vitamine B nodig en daarom eten mensen weer meer vlees. Ik vind sojabereidingen met fruit heerlijk, maar niet als er suiker inzit. Dit is nu een typisch geval waar je ook gemakkelijk zelf suiker aan toe kunt voegen, dus waarom? En je vindt overal suiker, ook in een blikje doperwtjes of bonen, terwijl je daar bij de bereiding geen suiker voor nodig hebt, maar n klein beetje zout!
Ik zou wel eens goed geinformeerd willen worden over gezonde voeding, tot nu toe ben ik overal vlees en vis tegengekomen, terwijl ik wel eens zou willen weten hoeveel vlees n mens nodig heeft om het vitaminegehalte op peil te houden na een reep chocola of n blikje cola en of linzen ook vitamine B bevatten en dat je zoals ik vermoed, sterker wordt van linzen dan van vlees. Ik heb gehoord dat je een hongerstaking langer volhoudt als je veganistisch eet! Dat ligt vast aan je weerstand.
Dus in het paradijs zoals ik mij dat voorstel eet iedereen suikervrij veganistisch! En toch ben ik n bourgondier, volgens mij is dan ook de hemelse drank wijn, of een andere alcoholische versnapering en de hemelse spijs iets met olijfolie, knoflook, uien, linzen, tomaten, prei, bosuitjes, komkommer, aubergine, amandelen, falafel, paprika, kool, wortelen, tauge, spinazie, kastanjepaddestoelen, cashewnoten, zeewier, gember, peper, zout, ketoembar, koenjit, komijn, mosterd, tahoe, sojasaus en cassavekroepoek en augurkjes, erbij, en pindasaus, kerriesaus, ketchup, om slechts enkele ingredienten te noemen, en als een soort fondue stel ik me dat voor, of gourmetten, en dan in n groot gezelschap, dat allemaal vlees haat, vis haat, eieren haat, melk haat, en waar niemand behoefte heeft aan iets anders dan deze heerlijke bourgondische schranspartij!

25-03-04


26-03-04

Een belangrijk punt met betrekking tot problemen is slapeloosheid. Als je wil slapen en je kunt niet slapen is dat vervelend. Ik heb wel eens een slaapprofessor bij Felix Meurders in Spijkers met koppen, elke zaterdag tussen 12 en 2 op radio 2, horen vertellen dat iedereen wel 20 dagen zonder slaap kan, maar ik heb ook gehoord dat iedereen die langer dan drie dagen op is, psychotisch is. Het ergste is nog wel niet kunnen slapen omdat je denkt niet te kunnen slapen. In dat geval denk ik altijd aan de woorden van mn moeder: als je niet slaapt, rust je ook. Ik laat de gedachten die bij me opkomen zo maar passeren, of als ik druk ben, sta ik gewoon weer op. Het schijnt ook dat de behoefte aan slaap voor iedereen verschillend is.
Ik denk dat onrustig slapen op de manier waarop je met dezelfde gedachte wakker wordt, als waarmee je ingeslapen bent, n teken is van manie, van bezetenheid.
Maar, nachtmerries is weer wat anders, ik heb er minder last van dan vroeger, maar ze worden wel steeds vreemder. Ik heb begrepen dat nachtmerries op te lossen zijn door je in je slaap bewust te zijn van het feit dat je droomt. Als je droomt terwijl je weet dat je droomt, heet het een lucide droom. Het is heel nuttig om nachtmerries aan te pakken. Bijvoorbeeld als je een achtervolgingsnachtmerrie hebt en je denkt de volgende keer ga ik daar niet meer voor vluchten, maar ze recht in het gezicht aankijken, vechten desnoods, is de methode ervan af te komen!
Ik denk dat ik in mijn persoonlijke groei veel heb gehad aan de afspraak met mn onderbewuste om altijd goed na te denken over de beelden in mn dromen, als mn onderbewuste mij wakker maakt. Als ik er niet uitkwam, nam ik me voor hetzelfde net iets anders nog een keer te dromen, zodat ik mn onderbewustzijn wel begreep. Nooit heb ik n dromenboek geraadpleegd, associaties zijn voor iedereen anders en dromenboeken zijn wel bijzonder vaak vulgairfreudiaans.
Het is me echter in 1996 gebeurd dat ik vijf keer dezelfde nachtmerrie had, ik droomde dat ik door de jungle in Vietnam liep met n mitrailleur paraat, bedacht op mogelijke vijanden, heel paranoia, opletten of er niets bewoog in al die bladeren. Elke keer werd ik schreeuwend wakker. Hard schreeuwend, de buren hadden het gehoord!
Ik dacht eerst aan Machinegun van Jimi Hendrix, toen aan Holiday in Cambodia van the Dead Kennedies en vond dat ik me aanstelde, echter toen ik me bewust werd, dat ik me had gevoeld zoals mijn vader zich vroeger had gevoeld, verdween deze verschrikkelijke nachtmerrie.
Over mn ouders wil ik opmerken dat sociale theorie al pijnlijk genoeg is en dat mijn ouders allebei oorlogsslachtoffers zijn, zoals eigenlijk iedereen die de tweede wereldoorlog mee heeft gemaakt.

Een paar jaar geleden nog maar had George Bush Jr het steeds over n antirakettenschild, het is heel eenvoudig in te zien dat dat het gevaar alleen maar groter maakt, je hoeft er slechts een te jatten of te kopieren van die enorme hoeveelheid antiraketraketten, zet er een programmatje bij zodat de raket elke keer een random beweging maakt, en je komt met deze ene raket altijd door het antirakettensysteem!
Nu is er de war on terrorism. Het is eigen schuld dikke bult. Het gevolg van het militairindustrieel complex is dat iedereen overal bommen, handgranaten, mitrailleurs of wat dan ook kan vinden. Ook het gevolg van het kapitalistische systeem an sich, zolang we zoveel mogelijk van alles produceren, worden er ook wapens geproduceerd. Het is de hoogste tijd dat in het produktieproces de democratie wordt ingevoerd, dat we gezamenlijk gaan besluiten wat we produceren. En dat is heel wat anders dan alles maken en zoveel mogelijk. Dat zou beter aansluiten op de wensen van consumenten en ook voorkomen dat door overproduktie bedrijven failliet gaan of zelfs de beurs crasht.
De kritiek die Bertrand Russell had op de samenleving geldt nog steeds: wetenschappelijke vooruitgang leidt vaak niet tot maatschappelijke vooruitgang. Hij nam het voorbeeld dat als er een uitvinding gedaan wordt zodat het twee keer zo gemakkelijk wordt om spijkers te maken, leidt dat er toe dat er twee keer zoveel spijkers gemaakt worden. Maar de wereld heeft helemaal geen twee keer zo veel spijkers nodig, dus de helft van die bedrijven gaat failliet, met als gevolg meer werkelozen en de kloof tussen arm en rijk wordt vergroot.
een probleem voor bedrijven is verder dat er publiciteit aan hun producten gegeven moet worden. En dat drijft de kosten op! Wel tien jaar geleden las ik in de krant dat iemand zei, het probleem voor de producent is het volgende: stel ik heb n product en het is succesvol, als het niet succesvol is ga je failliet, maar als je wel succes hebt, en je hebt de helft uitgegeven aan onderzoek en de andere helft aan reclame, dan weet je een ding zeker, dat de helft van het geld weggegooid geld is, maar je weet niet welke helft. Ook dit is n argument om deze concurrentiemaatschappij nog eens grondig onder de loep te nemen!

26-03-04


27-03-04

Volgens mij kun je uit het stukje over lunatic fringe in Eingriffe van Adorno konkluderen, dat hij het het ergst vond aan de algehele verwarring in de gehele maatschappij, het vooroordeel gek en gevaarlijk is. Voor n beter begrip van waanzin en van het begrip ontoerekeningsvatbaarheid, is lunatic fringe het centrale thema. Echter, bijvoorbeeld bij een terreuraanslag moet je niet denken gek en gevaarlijk maar juist conformistisch en gevaarlijk! Het is conformistisch als je op je zogenaamde vijanden gaat schieten. Dus de uitdrukking is: confi en gevaarlijk!

een belangrijk begrip dat door Skinner werd ingevoerd, is superstitious behaviour, als je duiven in een kooi altijd op hetzelfde tijdstip te eten geeft, gaan ze allemaal hun eigen specifiek gedrag vertonen, de gekste dingen. Het lijkt alsof ze denken dat hun gedrag leidt tot het voer krijgen.
Hoe lijkt dit ook op mensen als ze t over zingeving hebben!
ook kansberekeningstheorie zoals die door de meeste mensen begrepen wordt, verkeerd dus, wordt vaak aangewend om aan te tonen dat er een schepper zou zijn geweest. de kans dat de zon ontstond en de aarde, de kans dat de oersoep ontstond, de kans dat er aminozuren ontstonden en dna, de kans dat er leven ontstond, en de kans dat dat allemaal achter elkaar gebeurde, leidt tot de veronderstelling dat de kans dat per toeval leven ontstond op aarde wordt geschat op 1 uit 1 000 000 000 000 000 000, Terwijl, het is een feit! Er is leven op aarde! En altijd als iets een feit is, is de kans 1 !

28-03-04
29-03-04

Marcel van daM riep in het legendarische Vuurwerk op om te stemmen voor War Ensemble van Slayer, ik heb wel eens geschreven dat het verbieden van Angel of Death precies neer zou komen op de Auschwitzluege, en dat Mandatory Suicide niets anders is dan een prachtig antioorlogslied! Ik heb wel eens aan Henk Westbroek geschreven dat het beste om het programma te verbeteren, luisterenis, hij had Wheels of Confusion gedraaid en het afgekondigd als Snowblind! Ik dacht op mn 12e altijd dat I am all lost in the wheels of confusion over Modern times van Charlie Chaplin ging, en het is eigenlijk punk vooral ook Under the sun: dont need no evil priests to tell me what to do!
Laatst zag ik Modern Times voor de derde keer, na 20 jaar weer eens> Ik was helemaal vergeten dat er ook romantiek in voorkomt. Ooit zag ik n documentaire over Bertold Brecht en Kurt Weill, de nummers 1 en 3 van de door Goebbels verboden artiesten, met beelden van een verwoeste havenstad, ongelofelijk triest,..., leegstaande fabrieken en overal metalen voorwerpen op het asfalt,... zo triest als Chaplin het liet zien, het is nog duizenden keren erger geworden!

Het begint met boekverbrandingen, het eindigt bij moord! Boekverbrandingen moeten worden gezien als oproepen tot moord! En verboden worden, dus. Zie bijv ook de moord op John Lennon! En dan, de geschiedenis herhaalt zich met de fatwa tegen Salman Rushdie,..., kijk waar we vijftien jaar later zijn!
Ik begon in 1989 met het vallen van der antifaschistischer Schutzwall, te tellen als dag 1 van wereldoorlog drie, die naar ik vreesde niet koud zou zijn maar weer ouderwets heet! Ik was voor de Koude Oorlog: je hebt maar een bom nodig en twee knoppen om te zeggen: en nu is het uit! Alle andere bommen konden dan de wereld uit!

Je hebt slechts een zekerheid in het leven, dat je n keer sterft, ik wil geen bloemen op mn begrafenis, Thunderstorm van the Power of Paranoia, ook tijdens de toespraken herrie, en ik wil dat iedereen een fles drank, alcoholisch of niet met een schroefdop meebrengt, die opdrinkt en de schroefdop gebruikt wordt voor een collage van alle schroefdoppen!

Van kernonderzoek is veel bekend, de atoombom, achtergrondstraling en roentgenonderzoek. De atoombom had er nooit mogen komen, de bekendste tegenstander was wel Albert Einstein, die wel meer durfde getuige zijn autbiografie met als titel Warum ich gegen die nazi s kaempfe.
Van achtergrondstraling bestaan geen gegevens uit de tijd voor Hiroshima en Nagasaki. En er kwamen nog vele experimenten bij!
Roentgenstraling veroorzaakt kanker. De uitvinder, Roentgen, overleed voor zn dertigste aan kanker.
Moderne kankertherapie bestaat er uit een lage dosering Roentgen toe te dienen en is dus homeopathie! Ik weet zeker dat uit de cijfers van kankeronderzoek, niets blijkt, vooral vanwege het placeboeffect en omdat er nooit een controlegroep is geweest!
Modern kankeronderzoek bestaat uit het beschieten van cellen met cesium en dan met een microscoop kijken of je schade toebrengt. Dit slaat als een tang op een varken want je hebt een electronenmicroscoop nodig, maar ja dat zijn zulke grote apparaten, dat je dan geen levend weefsel kunt gebruiken.
Ik ken iemand die zn doctoraalscriptie had geschreven over dit onderwerp, met als conclucie dat er geen conclusies mogelijk waren uit dit onderzoek. En toen ben ik zo verschrikkelijk kwaad geworden dat hij bang werd, hij gaf meteen toe dat ik gelijk had, maar dat het niet anders kon. Kankerresearch, bestraling? Weg ermee, het is homeopathie! Wij eisen n totaal verbod op alle nucleaire stoffen, inclusief voor medische doeleinden! (overigens de verbinding Petten Dodewaard gaat dwars door Amsterdam, hollandse ingenieurs!)
een andere dubieuze praktijk is het uitroeien van mongooltjes! En dat terwijl ze eigenlijk der von Nietzsche erwuenschte Uebermenschen zijn! Het zijn namelijk mensen met meer genen dan gewone mensen en daarom een stap in de goede richting, in de ontwikkeling van meer complexiteit. En hoe moeilijker hoe leuker, kijk maar naar boter kaas en eieren en go.
Ik heb wel eens een documentaire gezien waarin een mongooltje zei: Door vruchtwaterpunktie zeg je eigenlijk dat ik t niet waard ben om te leven. Hij zat te huilen.
En dan, het verkeer heeft een voordeel voor de medische stand, allerlei hompen vlees worden gerecycled. Snijden kunnen ze in elk geval wel, die chirurgen! Maar als je n donorformulier invult, is dat eigenlijk precies een geloofsbelijdenis. daarom:DONORREGISTRATION; EINE VOLKSAUSFRAGUNG DIE IHR NOCH BEREUEN SOLLT!
een ander gevolg van de electrosmogtherapie zijn genetische defecten, ik ken iemand die n tweeling kreeg terwijl ze tijdens een verbouwing de verflucht binnenkreeg, en allebei die kinderen hadden een nog nooit vertoonde hartafwijking, waaraan ze bij de geboorte zijn geopereerd. Een van die twee is op 8jarige leeftijd gestorven.
Theorie: altijd als je n experiment uitvoert moet je overwegen wat alle risicos zijn, als het risico hoe klein ook, n oneindig negatief resultaat oplevert, moet je het nooit doen! Dat was allemaal bekend en toen kregen we Tchernobyl.
Overigens, om fabeltjes te voorkomen, je krijgt longkanker als er een bepaald groot molecuul in je longen komt en dat zit ook in uitlaatgassen, dat is bewezen in Tokyo 1997.
In geografische kankerstatistieken, kun je precies het smoggehalte zien!
En dan, soms denk ik dat de genocide op psychiatrische patienten al begonnen is met de introductie van Zyprexa oftewel Zampano, dat molekuul is vrijwel identiek aan het kankermolekuul.

30-03-04

31-03-04

Gisteren de toer begonnen met de Prins Lockheed Show! Live op tv!!! Openingsregels Wilhelmus van Nassaue ben ik de verrader van vlaanderen, lees die geschiedenis van de Coster over Uilenspiegel! Lovende reacties, hoewel iemand zei en dit op de begrafenis van Juliana! Die begrafenis werd gesponsord door Danone, ook sponsor van het Brussels gotoernooi, gratis toetjes,terwijl de dienst werd geleid door een vrouw! Al 8 shows!

Goed nieuws voor het Hiroshima Nagasaki Memorial 2005!
Voor de 96uurs show op volume 1 op de schaal van Richter, is de bevestiging binnen van William scharfrichter and the Power of Paranoia!!! Line up: Little Big Man: synchronization, TBone: drums and vocals (Butthead); Sioux Head, drums and vocals (Beavis); Ezau Sperwers: drums and vocals; Miss Pyramid: piano and vocals; Apple Rules: bass; Art: lead guitar and vocals; Billy Clinton: sax and vocals; Miss Toughy Toughest: In memoriam: Billy Crazyyears (suicide: 31-03-93) vocals and sirens; William Scharfrichter
The show will contain no visuals. There will be an empty stage with double cross stereo, underneath the stage the band will play. All covered in black! The show will open with a word of thanks to the Ceasar of Japan, who made the new flag and refuses to honour war criminals! There will be a test on the scale of Richter and Thunderstorm (90 minutes) will begin and end the show!

31-03-04

Bolkestein rekening: 96 uur WS 97 96uur 98...Memorial
1000 paginas levensbeschouwing, Ozzyjurk, pastoorsjurk, WWBadjas WW Kirin Tshirt, Sleutels plus minus 10 maal, Sorgdrager: Hifi, gtr and amp and fuzz Privatisering Woningbedrijf Amsterdam: begroting 40000, bezuinigen 100 pm = 1 moord winst! Borst: kapsel, 7 jaar geduld, paars met paardestaart en plusminus 10 keer in niet geisoleerde isoleer.

de maljaarsfanclub heet de MALJAARSARMADA(FROM MALIHUANARASACITY)

. De HroshimaNagasakimemorial2004 is reserved for an electroschockslachtoffer!

03-04-04

De tweede reactie is binnenvoor het gastenboek, het is nogal een lange tekst dus ik ga het niet eerst opschrijven en intypen, maar wacht tot ik de forward functie begrijp!Nadat ik uit Spijkenisse vertokken was heb ik Gerhard een maal ontmoet, bij een festival georganiseerd ter ere aan Jimi Hendrix 10 jarige sterfdag, het spektakulairst echter was toen ik ging liften vanaf het Stadionplein waar die bocht in de weg ligt, er kwam een wagen met 100 km per ur voorbij die een salto maakte, als hij plusminus 2 graden anders had gereden was dat hele pompstation voorbij, ik ben gewoon doorgelopen en heb niks gezegd, die keer kwam ik thuis op de verjaardag van mn moeder en was mn eerste psychotische ervaring!

Heb de perfecte methode om af te kicken van wiet ondergaan, het pijpje waar ik wiet uit lurkte gebruik ik tegenwoordig om die verschrikkelijke American Spirit in te stoppen, eigenlijk per toeval want ik had gedacht voor deze maand steeds tien pakjes tegelijk te kopen en had de vloeitjes op de toonbank laten liggen, alweer zon ontdekking per toeval!03-04-04

06-04-04

Mn rekord buiten de inrichting blijven is blijven steken op 2 jaar en negen en een halve maand, gelukkig moest ik niet de isoleer in, en mocht ik terug naar huis!

Vandaag gehoord dat het CS in Amsterdam een verdacht pakje gevinden werd, niks van gemerkt, doorgeslapen.

DE NIEUWSTE NIEUW AMSTERDAMS TEAM TEKST (NAT)IS ER!

Zwarte kousen? Nee! Panties!

Zwarte kousen? Nee! Panties!

Oh mijn god, wat is dat zondig, je komt in de hel!

Al was het maar door de erfzonde!
Nee!
Ik wil panties, sexy, uitdagend, met laarsjes en een minirok, benen!

Panties en naaktzwemmen, ook op zondag!
Geroformeerden discrimineren vrouwen zijn dus strafbaar!
En ik hou van feministes
Al die onzin zogenaamd uit de Bijbel, er staat nergens dat de vrouw achter het aanrecht hoort of kinderen moet baren en de man moet dienen!
Zwarte kousen leugenaars!
Je hebt mannen en je hebt mensen, en zo is het, ik ben een feminist!
Ik vind die zwarte kousen helemaal niks, ik wil panties, naaldhakken, een paardestaart,een decollete van hier tot Tokyo!
Ik wil panties en een korte rok! En een handtas om mee te slaan, ik doe er een baksteen in, in mn handtas om mee te slaan, en als je niet ophoudt met mij te beledigen, en mij de wet voorschrijven, dan sla ik je in je gezicht, maar natuurlijk moet ik eigenlijk gewoon je zwarte kousen uittrekken!


de tweede reactie:

Jouw ideeŽn betreffende integratie in tegenstelling tot de Nederlandse overheid die voor een defensief klimaat gezorgd heeft, wegen een ton zoals mijn lieve moeder zegt. Met andere woorden: ze zijn waardevol en geven steun aan de groepen die zich in het vrije (Hol)land in een isolement bevinden. Door de zogenaamde uitspraken ī het beestje bij de naam noemen en zeggen waar het op staatī is er in NL langzamerhand een nieuwe vorm van onderdrukking in het leven geroepen, er wordt met de vinger aangewezen, bevolkingsgroepen worden uitgescholden, normen en waarden worden opnieuw verzonnen alsof het leven pas ontdekt is en de mens sinds een jaar de aarde rondloopt. In Nederland en over de hele wereld is er weinig vertrouwen meer, zondebokken overal en overal wordt er geschoten en niet alleen met woorden. Met jouw Web-cite kunnen we gelukkig iets verder komen. Wim Maljaar is identificatiefiguur voor jong en oud en zijn theorieŽn zouden geschoold moeten worden. Woya

vandaag gestopt met drinken blowen en tabak roken tegelijkertijd, vooral ook roken vind ik erg moeilijk, nu steek ik af en toe een plukje shag in mn mond en kauw erop

Ongeveer negentig jaar geleden was het 1910, toen was de eerste wereldoorlog dus nog niet geweest en waren de treinen al uitgevonden! Iedereen stond versteld van de nieuwe technieken! Helaas was zeg maar iedereen die een pistool al had zo overtuigd dat ze een herteboutje konden schieten, voor zichzelf, zo egoistisch om dat ook te doen. Allerlei zaken waren er wel, koffie bijvoorbeeld, melk en ovens, maar tijd was geld ook toen al en

Hier in Europa gesproken dan, in andere delen van de wereld weet ik het niet zo,...,..als er al grote ladingen vervoerd werden ging dat per schip of per trein, de grote droom van de mens te gaaan vliegen was nog maar nauwelijks begonnen, en ook toen al storten ze altijd vroeg of laat neer!
....,...tot zover de verklaringen achteraf voordat we het over eEinstein gaan hebben! als je me n mailtje stuurt waarin je voor het gastenboek schrijft, plaats ik dat hier!


Heb vandaag weer het stukje gevonden dat je moet kennen voor je je in de Sloterdijk disccussie gaat mengen, van Kritik der Zynischen Vernunft:

Man wird die Vielgestaltigkeit und Vielschichtigkeit der um 1910 einsetzende Stroemung des Expressionismus am ehesten gerecht, wenn man sie als -Sammelbewegung - versteht und den Begriff Expressionismus als - Sammelbezeichnung verwendet. Gkeiches Lebensgefuehl verband die Angehoerigen der sogenannten expressionistischen Generation, machte sie zu Schicksals- und Leidensgenossen, fuer die Ahnung und erfahrung einer gesellschaftlichen Katastrophe... denk goed na Russell Whitehead is in deze tijd geschreven!!!!

... fuer die Ahnung und Erfahrung und Erfahrung zu revolutionaerer Wandlung waren, revolution des Geistes sollte politisch gesellschaftliche Revolution nach sich ziehen.- Uit Die deutsche Literatur in Text und darstellung,...

Goed nieuws uit de bibliotheek: mijn herinneringen van een schizofreen heb ik gevonden! Ik was er toen zo trots op dat ik het meteen opgestuurd had naar verschillende hollandse uitgeverijen!
deze herinneringen zwijgen over mn eerste ervaringen in Amsterdam!

als je me n mailtje stuurt waarin je voor het gastenboek schrijft plaats ik dat hier, miwwschien wel! wordt vervolgd,...-
Sommige spelen zijn gevaarlijker dan ik dacht: vroeger speelden wij kinderen landjepik met dolken, in Middelburg,
je tekent een landje gooit er een mes in en verdeelt de klei, wie het lsaatst zn mes er niet in gooit of blijft staan verliest.
In de buurt van Hannover speelde ik met een kok een spel dat met wijde benen gaat, ik schrok af en toe behoorlijk, maar had zon vertrouwen in hem dat ik dacht dat het niet fout kon gaan. Mn vader pakte messen van leerlingen op de lts van zijn leerlingen af door iemand flkink aan te spreken, ook in de studentenmensa heb ik gehoord dat er iemand een mes trok tegen de portier, ik smijt af en toe messen vanaf het balkon in een tuin ook in deze nieuwe isoleer, waar ik flink aan moet wennen deed ik dat al twee keer! Er is bovendien een zak scheermesjes naar beneden gevallen toen ik mezelf als altijd zonder wapenen wilde vertonen, ik weet nog steeds niet wast ik zou doen als ik een scheermesje ofzo van iemand anders op de keel zou krijgen, maar ik hoorde van vroeger tijden dat het heel gebruikelijk was je af en toe bij het scheren te verwonden, nu in deze tijden van aids is dat nog gevaarlijker! wat een zooi maak ik er toch van soms in mn wanen over hoe veel vijanden ik heb! ik had altijd het vertrouwen dat de mens van nature goed is, en dat ze niet zomaar mensen naar de keel zouden vliegen, maar ials ik er nog eens over nadenk, weet ik niet zo goed wat ermee gebeurt, zonet nog las ik in de krant dat een 40jarige vrouw inMexico bij zichzelf een keizerssnee had uitgevoerd en het had overleefd!Uit het raam kan ik meen tankstation zien, het is naturlijk uiterst eenvoudig om een zelfmoordaanslag op een tankstation te plegen, daar hoef ik weinig woorden aan vuil te maken denk ik:.... dat wordt een flinke explosie, ik heb gister nog eens gekeken hoe dat er ook alweer uitziet, dat tankstation, daar is net een extras tramlijn langs gekomen, je moet mijniet vragen wat er gebeurt als het regent en de trams rijden door, maar dat is gemeeentebeleid!! Propain is een van de hardste metalcore bands, ik heb wel eens ruzie gehad met iemand of ze hun mijn favoriete sonf, one man army ook gespeeld hadden??! ik wist zeker van wel!!?

, dus ik doe maar eens en bod op dat gehele winkeltje van - 3.0000.0000.000! is dat aan de weinige kant?

Bei Jedem Gedanken kommt es darauf an, was er unausgesprochen laesst, wie sehrer dieses Unauasgesprochen laeszt, wie sehr er dieses Unausgesprochenes liebt, und wie nahe er ihm kommt, ohne es anzutasten. Manches wird auch gesagt, damit es nie wieder gesagt werden kann. Von dieser Art sind die -kuehnen Gedanken, ; in der Wiederholung ist Ihre Kuhnheit tot. Es soll der Blitz nicht zweimal an Selben Ort einschlagen. Seine Spannung ist sein Segen, Doch sein Licht nur fluchtig. Wo ein feuer entsteht ist es nicht mehr der Blitz. Gedanken die sich zu einem System zusammenfuegen, sind pietaetlos. Sie schlieszen das Unauasgesprochene allmahen lich aus und lassen es dann hinter sich, bis es verdurstet. (uit Canetti)(1942)

Ik ben op zoek naar het fototje in mn bibliotheek, uit de krant het Parool gescheurd met als ondertitel: de kathedraal van Nagasaki na het bombardement ( wat klinkt dat toch mooi!!! bedoeld wordt de bom) op 6 augustus.


bericht uit de al bijna gerestaureerde bibliotheek: die voor mij persoonlijk heel belangrijke brief in het parool staat op 19maart 1999, met op de voorkant de foto van theo joekes , die net overleden was! het gaat om de brief over de dood van Karel, uit Leiden, Bundesinnenminister Otto Schily wordt gespeld als Otto Schiller!!!! Alles dat je uit je hoofd moet leren, gaat ten koste van je intelligentie. Weigeren dus, probeer het te onthouden door het te begrijpen!

Toen ik nog getrouwd was, voelde ik me een rijk man, ben ik in Griekenland geweest en ook in Tunesie, tegenwooordig( slechte vrijdag) zou ik dat niet meer doen, vliegen, al die ongelukken, de bijlmerramp bijvoorbeeld of allerlei kapingen,, nu denk ik dat we al dat zand in woestijnen hard nodig hebben omdat Japan dreigt te zinken, in de oceaan! Ook de oplossing van het energie probleem zie ik in woestijnen gebeuren, je laat oceaanwater verdampen in de woestijn en je krijgt krijgt de woestijn en je krijgt een stoommachine die zout produceert! Ik zou nooit meer willen vliegen, noch vlees of melk willen eten, en gewoon in Amsterdam blijven, mijn wereldtournee begint hier, eindigt hier, ik blijf hier, vrijwel iedere wereldburger wil wel eens naar Amsterdam,toch? Ik voel me overigens nog steeds student, en zou graag verder willen studeren, er waren in mijn jeugd verschillende opleidingen waar negen jaar voor stond!

nog steeds Slechte vrijdag, vloeken valt onder het recht van vrije meningsuiting!

ongeveer eindigde de japans russische confrontatie in Klim Samgin beschreven van Maxim Gorki in de versie van Karel van het Reve over Boze geesten van dostojewski, gestorven in 1881?!! na voor het executiepeleton gestaan te hebben in zn prille jeugd, met deze achterflap, van het overigens prachtig uitgegeven boek door G. A. van Oorschot,

100 jaar geleden plus 20
in de allerslechtste achterflap ooit!!!...,Terroristen vermoorden graag politieke tegenstanders. Nog fijner vinden ze het om een - verrader- uit eigen rijen koud te maken. Om zulk een moord gaat het in Boze geesten. Dostojewski legde een heel primitief verband tussen denken en doen. Hij meende ( bij wijze van spreken) dat het lidmaatschap van de VPRO onontkoombaar leidt tot meedoen met de Rode Brigades Hij maakte de kruisraketten dominee Werchowenski(een onvergetelijke caricatur van de 19 eeuwse linkse linkse Russische intellectueel) niet alleen tot de geestelijke vader van de terrorist Pjotr werchowenski. Bovendien is het boek nog een -herschrijving - David copperfield, met, Stawrogin in de rol van Steerforth. De grootste terrorist is hier eigenlijk Dostojewski zelf: op drastische wijzeslacht hij op het eind bijna alle personen in het boek af, want van revolutie, meende hij, kan nooit iets goeds komen.
Honderd jaar geleden waren er toen al raketten?

Mijn favoriete boek is The diary of a writer, van Dostoievsky, het boek dat ik steeds in de trein zat te lezen naar mn exvrouw toe, toen roken nog niet verboden was in de trein, je merkt het meteen wanneer je de grens overgaat, rammeltreintjes in holland, stevige treinen in duitsland!!!
WANN UEBERNIMMT DIE BAHN DIE NEDERLANDSE SPOORWEGEN???!!!
paaszondag
Ben zo kwaad op Bolkestein sinds 1999, maar Bolkestein organiseerrtr met Borst nu volksverhuizingen door hele autos voor de trein te smijten!!
Het is nu 2004, ik had gedacht dat ik 1984 niet zou halen, als morgen de bom valt, merk je daar vandaag niets van, bvolgens Adorno is het ergste dat je kan overkomen dat elke dag het zelfde is, daarom stel ik voor de tiendaagse werkweek in te voeren, iedereen een duobaan!!! vijf dagen weekend en vijf dagen werken! Godvertedretereeeinkjkkkk wat wordt ik dement
Vroeger was ik bang wegens landverraad de kogel te krijgen, een keer, tegenwoordig denk ik als ik dan sterf, dan sterf ik, als ik maar geeen gevaar oplever voor anderen, en was ik allergisch tegen sluitend bloed, bovendien ben ik tegenstander van al die uitlaatgassen en vraag ik me af waarom bussen als oeffentliche verkehrsmittel zaehlen??!
Carmiggeltstukje vertaald uit de losse pols Op de Zeedijkj stond smorgens eeen man van een jaar of 50 op het bruggetje (kleines Bruecklein und starrtre ins water ( wasser). Daar gaat weer een dooie hond, Zei hij (er) die drijven hier veel , da geht wieder ein toter Hund, schwimmt also vieze stad, een mooie stad, ieine schioene stadt, was mir denken laszt an Ischa Meier, der mann der sein eigener Vater um nur zwei Jahre Ueberlebt hat, ich wuerde gerne wissen welcher oder welche bei Ischa Meier da angerufen haate an seinem geburtstag!!!
vandaag gelukkig voor vijf dasgen eten en drinken ingeslagen, waarom mengt men koolzuur niet door het leidingwater?? als je niet van sprudelwasser houdt, mineraalwater dus, laar je het toch gewoon weer even ontsnappen,...
Op de zeedijk stond s morgens Ratelband killed prof Vroon, psycologist,...suche die stelle worin er stand in den Menschbilderntheorien, wo er schrieb das er nicht verstand wieso diese combinationen nicht ofter sich zusammenkreuzten, meiner Meinug nacgh seine eigen Position, genauestens die meine!! Unverfaszlich zynisch!!!!
Oh Ich war in einer lunatic frenge gestern!!! ich fing an auf alles wuetend zu reagieren,.. slotwoord: ik hoorde af en toe een stem die tegen me zei: ES GIBT NICHTS AUSZER WIMTHEORIE!!! Wil jij dat ook zeggen??! Mij beurt het in elk geval elke keer weer op als ik dat hoor: ES GIBT NICHTS AUSZER WIMTHEORIE!!!
generalmobilmachung>
meine ex Traegt die gleiche name als scientologysprecher!!!
Von Gorki geredt im klim samgin paasssiert ein unfall, es wird zeit dasz das ganze Buch ins Hollaendische uebersetzt wird, diem Hollaender sind doof!!!>vierde paasdag voor mij, voor overige hollanders tweede paasdag 0.06uur Bolkestein is lid van scientology, lubbers schuldig aan remake van judsuesz, borst organisatie: uitroeiing van psychiatrische patienten, ik ben niet schuldig aan het vergaan van dit blok huizen, maar wel aan wetenscha p dat robert rehm het in 1982 al over gasnmaskers hadden, red robert!, morgen weer een dag, de engste aaanslag op mn leven was al in 1998 sandoz?
bolkestein mocht eenwens doen weigerde hij, morgen wordt hij gefileerd op traditioneel japanse wijze, hij beweerde dat hij niog nooit van scientology had gehoord!!! hij wilde iets , ik sprak wille gibt es nicht du sollst tun was du kannst, ich bin dafuer dasz der neue kaiser ein schwert mit einem schwert kampfer hierher schickt, zu daniel cohn bendit Vandaag tweede paasdag 2004, gaat a;lweer een trein uit borrselle naar Wladiwostock! Another oil tanker hit the rocks komt van THE DEAD KENNEDIES, Jello Biafra onder breekt plotseling in in de show van Lou Reed op het Hiroshim Nagasaki Memorial met de tekst Hey look , Billy went to Venezuela, and didnt shock in to the earthquake!!!AND FIGHTWARNOTWAR!!! Jello sung or some dear friend, as suddenly JAPAN sunk into the OCEAN (2003)or was it 2005?? , no it was 2004!! Robert had in 1985 zijn algebra begrepen, of zat ik toch weer in 1994, mijn theorie was vroeger altijd dat als we maar eeens terugrekenden van 1984, naar 1948 dat alles zo blijft staan als het was, in dat geval is het nu1964!! Ferne durch raumliche rauemliche Begrenzung auf heimatliche Regionen, wat me doet denken aan de dag dat ik n rib brak en mn psychiater haar nek had gebroken, deze twee hadden het allebei overleefd!!!, zei wilde altijd al terug tussen Hengelo en Kampen, waar ik vroeger gelift heb, ik heb ongeveer 40.ooo km gelift, tegen woordig durf ik niet eens meer een vrachtwagen in te gaan, zonder te weten wat er in zit, ik rij per trein,... Zullen we maar eens overstappen op Muiderpoort statio, ....CS is dubbelzinnig in het Nls,...De Hiroshima Nagasaki Memorial, in 2005 wordt overgenomen door de olympisce spelen 1928, een jaar later dan mijn vader geboren werd!! Mijn vadser toonde wel zn hart op de juiste plaats doordat hij zn meisje heeft beschermd uit 1935, nietwaar???! Het geboortejaar van SOONJABAREND, niet te verwarren met PAULWITTEMAN, in die studio naast ARTIS ben ik al drie of twee keer binnengelopen, VARA, VEREINIGING ARBEIDERS RADIO AMATERURS,... HEB JIJ DE DOCU GEZIEN VAN KEES HIN, OVER fERNSehen gesproken over wimmaljaars, daar had MMM voor LOUREED ipv WIM moeten staan, wat naturlijk heel iets anders is dan WHIM!!! , KIJK NOU, de falklands blijkt een vulkaaan!!! Nu we het toch over potverspilling hebben, wist jij al dat je van ijzer staal kunt maken??? Marie Loouise Kaschnitz:Laternen: Laternen!!!? Obwohl von Kuemmerlichen Wuchs und schwerfaelligem Verstand, ha

criteria for Melancholic Features Specifier aus der dsm iv the book i was reading when i was bombed out of the house bij bolkestein in 1999
Was ich auch immer sage mein beruehmtestest Bild ist die Bibliothekverbrennung von ELIAS CANETTI!!
gestern zum dritten mal meine overdosis verschenkt, das sind die am meisten geklaut werden, scientology ist verboten, maarschalk maljaars!!!KW ist die gleiche abkurzing fur e den boltthrowersaenger als kurt weil (weill)
mezelf om 9.25 op 12 april geguillotiniseerd aan balkondeur
schuld Bolkestein, hij sprak immers als eerste doodsbevel uit,laten we bolkestein als laatste guillotineoffer in ankara tentoonstellen, 1 europa! ,ben vanplan binnenkort naar Gibraltar te gaan, , daar komt een dijk met trein!!!, naaar AlasKa??? arme ijsberen??? Panda is het symbool van het WWF!!! auaus meiner rolle gefallen, FREIHEIT IST EINE ILLUSION!!! Es wird gearbeitet!!!haette bis morgen warten wollen bis ich das schrie!!! Es gibt arbeitstagen und wochenenden, wollen wir nicht die toten memorieren alljahrlich, von einer Woche vor Christri geburt bis dreikoenigen? vandaag, 2e paasdag, loesung der enquete, white khmer ist rotes kreuz!! wie oft ich das nicht geschrien habe in meiner alten wohnung in 1999!!!

vandaag een taxi gesignaleerd die er bijzonder eng uit zag met reclame voor sigaretten en bovendien een taxi die een paard en koets de weg afsneed,derde paasdag dus, 2157 uur, ik vertrouw geen enkele automobilist die geen vrachtwagen diploma heeft, helemaal niet op gelet dat afgelopen zater dag een tweede wereld oorlog herdenking was, anders was ik niet uit huis gegaan, vandaag nimijn moeder geinformeerd dat ik ala adorno, haar meisjesnaam adopteer, dat zal wel het laatste zijn dat haar moeder van mij hoort, zo haatte ik mn vader altijd, maar hij was blijkbaar een tevreden man geworden op zn oude dag, ik had altijd ruzie met hem zelfs op het voorlaatste bezoek ttoen hij hoorde dat ik dan toch maar schrijver wilde worden,... hij las altijd de regionale krant van voor naar achter en mn moeder heeft hem gezegd dat om de krant te lezen er schrijvers nodig zijn,..., de tranen rollen mn mogen uit op dit moment, mn vaders mooiste foto heb ik weer in zn boerenoutfit compleet met egalisator, ik heb in crisissen altijd beweerd dat hij de kans hasd noeten krijgen technisch ingenieur te worden, die kans heeft hij nooit gehad!!! VandAA


nieuwe pagina< br>


nog steeds derde paasdag

Ich bin froh dasz ich gehoert wurde von vielen leuten ueber die klagen die ich hatte ueber die Brandgefaehrlichkeit dieses pfandes, vielleicht ist doch Holger Czukay der beruemteste go spieler, der steht im computer?? grais download!! Hast du es noch nie in koeln und bonn gleicherzeit donnern horen wie man so schoen im hollandischen sagt???
ik was zeer gelukig toen ik na het tragische ongeluk van de vader van mn moeder eens nmocht spelen tegen een meester!! Unfallproduzenten sind die schlimmsten!!! vor allem in Holland, plastic an eisen schmieden und verschiedene andere unmoegliche kombinationen!!! Uebrigens konnte ich mener mutter s sprache an eder stimme nicht mehr verstehen seit 1995
Volgende dag, Naechster Tag, 5.47, noch 13 minuten vor 6 also, vermiBt: seit 2000 ungefahr 1000 paginas Lebensanschauliche Theorie, die am meisten vermisse ich die melancholyrische Stuecke und ein selbstportrait, aus dem Rembrandtplats!!! Habe beschlosssen den angekunedigten Simultanpartien zu spielen auf meinem Balkon, da gibt es platz fuer fuenf spiele, natuerlich kannn ich mein eigener kaffeee und Tee kochen, was du trinken wilkllst kannst du selbst entscheiden, hier wird go gespielt, ich mochte aber mal wieder ein oder ander 6 oder 7 dan amateur uitdagen,, mit weiB gewuinne ich!!! seit wie lange ist eigentlich die todesstrafe abgeschafft worden in Europa??? Ich habe wenn ich zum Tode verurteilt wuerde ein wunsch das Buch das ich lese im Moment, The diary of a writer, Dostojewski aus zzu lesen!!!

Blitz spielen mache ich am m liebsten auf eine Schachuhr, die wuensce ich mir noch, alle heuteigen Geburtstagfeieredbnden Wunsche ich ein frohes Neujahr!!! Klage Amn Wohnungsbetrieb, sozialbau, privatissieung geht auf rechnung Lubbers!!!, ich mochte Brinkmannnbesser !!1 Wo ist in diesem Hause Der Blizabfaenger, ist das auch der zugangstuer dieses hauses, gerade fiel der strom aus un d an und haate fas einen blitz in meiner Buecherkiste getroffen in meiner wohnung, ich war dadrinne, und muB noch zum Schuld hilfe verleihiung, Studiengeld anfragen, in august anfangen, vielleicht kann ich meine Mutter fragen, mir als freeir Herausgeber 4 Monaten zu unterstuetzen, Wie lange ist es Ubrigens her dasz meinen Vater stsarb an Lungenkrebs???

22-04-04

De eerste keer dat ik Bolt Thrower zag, vroeg ik me af of ik hun War Master t-shirt mij wel zou staan, het zijn militante teksten, die uit de wegwerpmaatschappij, de handgranaten hebben gevonden, om weg te werpen dus, tegen allerlei raketaanvalsstellingen, daarom, noem ik Bolt Thrower n band die net als Adorno probeert in te grijpen om erger te voorkomen, pacifistisch orthodoxe marxisten, geweldig, ook Salman Rushdie is fan van Bolt Thrower!!! Dat hoorde ik op de BBC World Service in 1998 of 1999??!

De zonsverduistering van enkele jaren geleden, heb ik ook gevolgd op diezelfde zender, er was sprake van dat het de wederkeer van de god Shiva zou zijn, ik zat voor mijn gobord, en iedereen zat net verrekijkers naar de zon te kijken. Mar toen er een satelliet uit de lucht kwam vallen in januari 1991 fietste ik naar Hoorn om Bolt Thrower nog een keer te zien, in mn War Master Tshirt, zeilen op de fiets ben ik goed in, ik kwam te laat, voor het voorprogramma, maar Karl had zijn stem verloren, het was in n boerderij ver buiten de stad, iedereen die ik de weg vroeg wiist niet overwelke boerderij ik het had, iedereen was op weg naar de Discotheek, ik had vrijwel de hele dansvloer in mn eentje, bij het konsert was the Shreds of Sanity mijn favoriete nummer, n nummer over psychische stoornissen, van the Mercenary is No Guts No Glory net zo goed als Powder Burns, N antiheroinelied, of anticocainelied, als ik Karl tenminste goed begrijp.

Heb besloten mijn blonde haar te laten verven, links groen, rechts rood, ik denk dat de RotGruena Koalition, die Hoffnung fuer Europa darstellt!!!


Zoals verwacht staat er ook op de Perpetuum Mobile van de Einstuerzende Neubauten n song om het revolutionaere feuer brandend te houden, na Aufmarsch der geschlossenen Abteilung, Die Darueberen die Asketen, nu Solch ein Seltener Vogel, such a rare Bird, der Berg Ararat, waar volgens bijbeldeskundigen de ark van Noach strandde,... en wat droeg die seltener vogel, such a rare bird im Scnabel, in his Beak Also, DAS NEUE LIED< DAS NEUE LIED!!!, Auch ich habe ein Revolutionaerer Song: MARCH ONE TWO THREE, MARCH ONE TWO THREE!!!

Immer noch 22-04-04 De woorden die mijn vader op de laatste dag dat ik hem zag sprak als wens dat zijn laatste woorden zouden zijn waren Jammer, hij zuchtte diep, ik zei dat ik niet eerder dan dinsdag terugkomen omdat ik verder ga studeren, tranen breken door, jammer dat ik mn asbak van de Japanse ambassade niet bij me heb, mn jongste zusje organiseerde de plechtigheid en toen ik haar om half elf dinsdag belde was de crematieplechtigheid nog net niet begonnen, ik wilde de trein naar Middelburg nemen, met twee uur vertraging had ik dan daar op het station, mijn vader die door de huisarts geen medicijn meer had gekregen en stierf onder de ogen van mn broertje, sprak blah blah blah Wim luisteren! dat kan niet, ik werd zo woedend dat ik ophing vanuit de open inrichting waarin ik verkeerde, dat ik de crematie gemist heb, mn moeder wist zich geen raad waar ze heen moest met de urn!!! Ik wil haar hebben op mijn balkon!!?
gister mn moeder gebeld dat ik niet op de begrafenis van haar moeder zal verschijnen, de krant die ik ook aan Otto Schily stuurde is bijna het laatste dat ik haar verteld heb, ik versta mn oma al ruim 15 jaar niet meer,....,...,.... herinnert u zich haar nan nog, die me deed denken aan soldaat Schweijk?! Hij was landbouwersknecht, er is een foto hoe hij een ploeg bestuurt voor een aardappelveld. Er was een verkeersongeval waarbij hij overreden werd door een Mercedes. Dat was groot nieuws, de slimste jongen van de klas sprak dat hij als eerste het nieuws had gehoord, ik luisterde heel stil we waren in de bus naar zwemles, toen ik de discussie over wie wel en wie niet van het tragische nieuws niet meer vol kon houden en schreeuwde met de hardste stem die ik ooit gehoord had EN HET WAS MIJN OPA!!! Zo stil heb ik de kinderen in de bus nog nooit gezien of gehoord, de juf die naast de chauffeur zat keek verbaasd. Ik heb verder in die hele school nooit iemand mij horen komen condoleren,..., net als Bart de Graaff pieste ik bloed op mn 6e jaar nierontsteking, toen ik na 10 weken niemand had gezien, maar wel een grote noten en fruit mand had gekregen, mocht ik mee naar de reptielendierentuin, iedereen was stomverbaasd dat ik weer verscheen, geen een iemand heeft ook maar een woord op die dag tegen mij gezegd. Ik had de keizerssnee met twee lussen rond mijnnek met het hoofd naar boven in het ziekenhuis, dat door de eerste nierdialyses, ik meen in 1942 werd begonnen op een na sterven na dode man, in Kampen dusen heb drie weken in een couveuze gelegen, merkte mijn moeder op, toen ik de veertig al gepasseerd was en kan mij nog als d de dag van gisteren herinneren dat ik onder het spoorwegviaduct op de Linneausstraat op min 3cm hoge hakken in sneltreinvaart naar huis liep een vlaagje wind, een komplete ruit van een vuilcontainer overmijn hoofd zag vliegen, was ik maar n fractie van een seconde later geweest, was ik dwars door die ruit mn nek geguillotiniseerd!!!Op die dag stond een grote foto op de voorkant van de Volkskrant, die natuurlijk nooit de FNV had mogen verlaten en Marcel van Dam had premier moeten worden, zoals al bleek uit zijn inzet voor de jeugd en de Slayer Wehrmacht! Over lunatic fringe gesproken, vandaag in voledige paniek geraakt toen ik tussen de wegwerpplasticlepeltjes een dolk vond, het was vals alarm omdat er net salade was gesneden, ik weiger zon verklaring te accepteren, ik eiste al vingerafdrukken van alle aanwezige patienten, ik vrees zo vaak door een dolk steken, messen, scheermesjes, neergestoken te worden!!! ik ben allergisch tegen het zien van bloed!

Ik ben voorstander van de War on Drugs, al die chemische rotzooi hoort verboden te worden, cocablaadjes terug in cola, cocaine verbieden, papaver malen, heroine verbieden, wiet toestaan, chemische kunstmest en tlbuisverlichting verbieden, gloeilampen toestaan, electriciteit opwekken met stoommachines, chemische fabrieken die onafbreekbare stoffen in het milieu brengen, alle vlees en vis en dierlijke producten verbieden te eten, volgens nmij waren er in 1600 zoveel walvissen in de oceaan dat je over hun ruggen heen kon pinguinen en ik stel voor een gletschertje met wat ijsberen naar de zuidpool te transporteren, er zijn zoveel puinguins! En zo weinig ijsberen!
Lucia de B: Het is een feit dat veel psychofarmaceutische blunders gemaakt worden, zo weet ik een psychiater die lithium aanwees op de plaats van magnesium in het periodiek systeem!!!Vanzelfsprekend is de kans dat er dan dodelijke ongelukken gebeuren enorm groot, het is een feit dat L.de B. zich inzette voor bejaarden, zeg maar rode kruiswerk deed, de kans op 1 dode, 1 dode, nog 1 dode, nog 1 dode, etc.is derhalve door de enorme onderbezetting van verplegend personeel en deskundige psychiaters over hun eigen vakgebied onvoorstelbaar afgrijselijk, daarom eis ik ontslag van rechtsvervolging, hoeveel bejaarden zijn er en hoeveel verpleegkundigen??1 Alweer een voorbeeld dat er volgens mij een sociale dienstplicht noet komen!!!

Hoe belangrijk het is als een denksportmeester simultaan komt geven kan ik mij nog levendig voor de geest halen, meester Donner, gestorven als grootmeester Donner, kwam langs net nadat de vader van mijn moeder was overreden, ik mocht zwart spelen, er was een kameraadje rechts van me en verder alleen volwassenen, op een gegeven mnoment kon ik hem in drie zetten mat geven en bood hem remise aan hij zei je kan me in drie zetten mat geven, dat weet ik meneer, zei ik,maar de partij van mn kameraadje is veel leuker, hij nam toen remise aan,...ik was 11 toen
rekening Bolkestein: Hiroshimaklokje!!!
rekening Dittrich D66, moord op pim fortuin, toen Janmaat opriep tot moord, sprak hij, daar staan wij machteloos tegen, terwijl, de wet verbiedt dit!!!

Rekening Michael Jackson over zgn pedofilie of Dutroux, Van Mierlo is lijkenpikker en pedofiel!!!

Rekening Borst DR Finkensieper had levenslange gevangenis moeten krijgen wegens serial rape van uitbehandelde psychiatrische patientes en het gehele instituut waar hij zijn opleiding heeft genoten dient gesloten, inbegrepen collegas uit ambt zetten, ga maar eens voor artsen zonder grenzen werken als alternatief!!!

Theoretische verantwoording voor aanslag op huis van kosto, staatssecretaris voor vluchtelingen, neem ik op mij!!!

dwangmedicatie ondergaan
03-05-04

Toen mn vader van de christelijke psyciatrische zorg de opdracht kreeg desnoods die pil er in te slaan, sloeg hij mij knockout en sindsdien heb ik n scheve neus. Er was een verpleegkundige en een arts, ik ging studeren in Amsterdam, mn vader viel de man aan, vloog hem naar de keel, ik had mee moeten helpen, dat had twee gristelijke doden opgeleverd!!!Hij schreeuwde ik ben niet gek!!! Alle oorlogsverhalen heeft mn vader toen ik ongeveer 38 was weer ontkend, tijdens dat gesprek van een half uur over de telefoon, dronk ik een hele fles wodka, hij had het niet in de gaten, en ben gaan uithuilen bij een vriendelijke buurman. Nu ik dit schrijf breken de tranen alweer door, het is 7 uur sochtends, ik kan de vogeltjes alweer horen fluiten, fijn geluid, dan weet ik weer dat de bom gisteren nog niet is gevallen!
Boris Dittrich reageerde op de oproep tot moord van Janmaat als volgt, daar staan wij machteloos tegenover, terwijl het strafbaar is, die ook al die zich ook al wezenloos uitsprak over stalken, verantwoordelijk is voor de moord op pim fortuin, die naturlijk wel drie keer zo erg was als bolkestein, economie?? Kapitalisme is de engste sekte die ik ken!!! Ik vond de aanslag op het huis van Kosto een prima pacifistische aktie, mits de dader wist dat er geen personen aanwezig waren!!!
Elke asylzoeker die uit de Sahara komt, Thailand, Cambodia of Venezuela hoort welkom te zijn, op het moment dat je al je kameraden, vrienden, familie, zonsopgangen, zonsondergangen vaarwel zegt, vanaf dat moment ben je welkom in het land van je keuze, recht 1 van iedere wereldburger!(vrij naar Bertrand Russell) Iedereen die bang is voor de dood kan in Europa terecht, daar bestasat de dooddstraf namelijk niet!!!Punt!!!Uit!!!
Overigens was de ongetwijfeld op latere leeftijd grotenwaanzinnige Stalin precies even schuldig aan detweede wereldoorlog als Chamberlain, Churchill heeft Hitchcock documentaires gecensureerd!!!!(Dresden eine Stadt zuviel, gottsollderblitzmichtreffenverdammtnochmal) en dan die halvegare cowboys die geen enkel recht van mensenwaarde , burgerbenul hadden blijkens Hiroshima En dan vier dagen later Nagasaki, er was overigens sprake van Kyoto te vernietigen!!!(de heilige stad), Hitler was een man die in mein kampf uitsluitend leugens gepubliceerd heeft, maar ik heb het wel eens in de bibliotheek van een zeer geleerd man zien staan!!!Zijn vrouw zei elf jaar na zijn tragische dood tegen mij ooit Wat zul jij het nog eens koud krijgen! Ik vroeg hun zoon ooit eens in mijn band te komen spelen, het verslag daarvan staat op de Hawkwindlp Quark strangeness and charm, vooral bekend vanwege hun HASHIESHASHIESHASHIESHASSANHASSANASSASSINASSASSIN, mijn favoriete nummer is echter Dead end street, de laatste keer dat ik hen zag vroeg ik of ze Lost Johnny konden spelen, meteen werd er verheugd naar beneden gekeken door de zangergitarist!!! Net daarvoor had ik de band The Wankers opgericht, in 1976, de gitarist en ik begonnen met sweet jane, de eerste tour begon door Londen met een poster van de amerikaanse Miss Playboy achterin de bus en het bordje REAL DUTCH, toen iedereen naar Jesus Christ Superstar wilde heb ik geweigerd, als er iemand meewilde gaan mochten we naar The FALL, vanzelfsprekend ging de gitarist mee, en er waren nog twee bijna Rotterdammertjes aanwezig!! Toen ik vroeg welke band er werd gespeeld, antwoordde iemand Johnny Moped, bekend van hun eerste dubbele groove op lp, overigens over The Sex Pistols gesproken, de Spunk is 1000 keer beter dan the never mind, maar mijn favoriete punkband uit de UK was altijd nog Stiff Little Fingers, gottagettaway mn favoriet single, Ik werkte overigens als verschillende bijbaantjes als scholier en student en head geweigerd te gaan studeren toen ik niet naar Amsterdam mocht en eerst wat IBM cursussen gevolgd, de promotiefilm was wel veel mooier dan de werkelijkheid, maar grote ongelukken hebben zich niet voorgedaan in de tijd dat ik er werkte,...
En Hitler was een man die kunstschilder had willen worden, maar niet toegelaten werd tot een kunstacademie, iederren die onderwijs wil volgen dient die kans te krijgen(desnoods kunst)!!!
Een ander opmerkelijk feit is dat Hans van Mierlo lijkenpikker van Ischa Meier(Meijer) wiens mooiste interview ik vond met Annie MG Schmidt, maar vooral fantastisch vond toen hij voor een hele zaal vol voor het humanistisch verbond interviewde, vanzelfsprekend luisterde ik altijd naar Prof dr Isaac Weiszkopf, maar dat is al heel lang geleden nietwaar, wel heb ik nog een kaartje van Rik Zaal gekregen met helaas kon ik uw handschrift niet geheel lezen en welinteressant vond!!! Natuurlijk bewees Conny Palmen wel dat ze machtsgeil was zoals uit haar verslag met haar eerste ontmoeting met Ischa, verder wordt de wetten van haar gerecenseerd op mijn freakshow (OPA 2,3) als meisje zonder nek dat denkt dat ze een giraf is,...Ischa Meier werd getroffen door een hartaanval op zijn verjaardag, wie had hij godverdomme aan de lijn??! Overigens dacht ik in mn begintijd nog dat Conny slim was omdat ze het over Socrates had geschreven en heb ik haar getekend met de Koning als oorbel, misschien herinnert zij zich dat nog wel, toen ik haar condoleerde met de ood van haar vader commandeerde ze Jij mag mij niet zo maar bellen hoor!!!

De jeugdpsychiater waarvan ik altijd dacht dat hij psycholoog was en waarvan ik naartoe verwezen werd door een neuroloog na de vaststelling dat ik geen epilepsie had,..., die jeugdpsychiater besprak met mij altijd over Wilhelm Reich, hij werd niet veel ouder dan 43 en stierf aan Aids, wat mij wel eens werd verweten dat ik dat niet opgemerkt had, omdat hij zo vaak afwezig was, godverdomde teringhippies!!!
Werbung fuer ideele sachen!!!
Peter Weiss die ermittlung Oratorium in 11 Gesaengen:
uitgeverij Rowohlt, 1192 Zu diesem Buch, DasMaterial zu Die ermittlung hat pw dem Auschwitz Prosesz entnommen, der von Dezember 1963 bis zum August 1965 in Frankfurt stattfand.
Der Autor hat den umfangreichen Stoff zu Komplexen geordnet, konzentriert und sprachlich strikter gefaszt. Er zeigt aber nur Fakten und hat sich jeder Zutat aus eigener Erfindung enthalten. er uebernimmt auch nicht den Versuch, die Atmosphaere des Gerichtshofs mit seiner Vielfalt von psychologischen Konflikten wiederzugeben: Das Gerichtshof wird benutzt als Hintergrund der Vorgaenge im Lager,...keine Poesie nach Auschwitz kennt ihr doch nocht nichtwahr?? Hollaender verbeiszen sich immer an der verrucktheit der Japaner, es war ja NL!!!Ich habe nie versucht mir vor zu stellen was das eigentlich bedeutet, die Atombomben waren nicht gegen Konzentrationslager, sondern Arbeitslager,...Kaum ein Hollaender kenne ich der das mich nicht uebelnimmt wie hart die Japaner gekampft haben

Dies zwei Minuten Reue am 4 en Mai koennen mich nicht besser irritieren, da ich der zweiten Weltkrieg rechne ab 1939 biv 1948, hollaender rechnen 40 45!

terug naar het begin van deze pagina: begin
naar vervolg 2: vervolg 2
terug naar vier verhaaltjes: vier verhaaltjes
terug naar de hoofdpagina (also for music links):
http://www.geocities.com/uva800196/ of
http://members.chello.nl/w.maljaars/